03-5169361
כאבים בכף הרגל כבר מזמן זוהו כגורם שכיח למוגבלות וירידה באיכות החיים בקרב מבוגרים, כשליש מהאוכלוסייה שמעבר לגיל 65 סובלים מכאבים בכפות הרגליים. כאבים בכפות הרגליים באוכלוסייה הבוגרת זוהו עם ירידה באיכות חיים, ירידה בפעילות היומית, ירידה בכמות ההליכה ובאיכותה, ירידה בשיווי משקל ועליה בסיכון לנפילות. ( עוד בנושא כאבים בכף הרגל, פרוט של סוגי הכאבים השכיחים בכף הרגל בקישור )
שכיחות הכאבים בכף הרגל בכלל האוכלוסייה הצעירה אינה ברורה, מחקר רחב שנערך 1990 וכלל 100000 רשומות דיווח כי כ 24% מהאוכלוסייה הבוגרת ( מעל גיל 18) סבלו מבעיות או כאבים בכף הרגל בתקופה האחרונה.
מחקר נוסף שנערך על אוכלוסייה בוגרת ( מעל גיל 18) מצא כי כ 10% מהנבדקים דיווחו על כאבים בכפות הרגליים אשר מגבילים אותם בחיי היום יום, מחקר אחר מצא על אוכלוסייה דומה 18% היארעות של כאבים בכפות הרגליים.
מחקר באוסטרליה בדק ומצא כי כ 12% ממשתתפי המחקר דווחו כי בחודש האחרון סבלו \ סובלים מכאבים בכף הרגל, מתוך אלו שדווחו על כאבים בכף הרגל 62% דווחו על כאבים בשתי כפות הרגליים בשעה ש37% דווחו על כאבים ברגל אחת.
נשים נטו לסבול מכאבים בכפות הרגליים בכ 40% יותר מגברים.
גיל ומשקל גוף נמצאו ביחס ישר לכמות הכאבים בכפות הרגליים.
אוסטאופרוזיס, סכרת, בעיות קרדיו- ווסקולריות (כלי דם לב) נמצאו כאינדיקטור המגביר את הסיכוי לכאבים בכפות הרגליים.
אנשים שנטו לשבת שעות רבות ( התנהגות ישבנית) נטו לסבול יותר מאנשים פעילים בכאבים בכפות הרגליים.
כאבים בכף הרגל הקדמית, כאבים בכרית כף הרגל, מטטרסלגיה נמצאו בשכיחות גבוה יותר בקרב נשים, הנחת החוקרים היא כי לנעלי עקב כנראה יש השפעה על תוצאות אלו.
כאבים לאורך הקשת בכף הרגל, כאבים תחת הקשת, כאבים בגב כף הרגל נמצאו בשכיחות דומה בין גברים לנשים.
כאבים בעקבים, דורבן בעקב, כאבים בקרסול נמצאו במידה שווה בין גברים לנשים.
כאבים בכף הרגל הקדמית, כאבים בכרית כף הרגל, מטטרסלגיה נמצאה עליה לינארית של היארעות הכאבים כפונקציה של הגיל עד גיל 55-64, מגיל זה שכיחות הופעת הכאבים בכפות הרגליים הקדמיות נבלמה.
כאבים לאורך הקשת בכף הרגל, כאבים תחת הקשת, כאבים בגב כף הרגל הופיעו בשכיחות גבוה בגיל 25-35 ולאחר מכן נמצאה ירידה בכמות הכאבים לאורך הגיל.
כאבים בעקבים, דורבן בעקב, כאבים בקרסול הופיעו בשכיחות גבוה בגיל 25-35 בהמשך חלה ירידה ושוב עליה לקראת גיל 70
כותב ועורך האתר: שטיין נתי בוגר החוג לפיזיותרפיה לתואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב (1996) ובוגר אוניברסיטת באר שבע לתואר השני בתחום הפיזיותרפיה האורתופדית,עוסק בתחום האורתופדיה כ 20 שנה, בוגר קורס להנעלה רפואית מטעם מכללת שיאים. עוסק באוסטאופתיה ובוגר קורס מאמני כושר גופני מטעם וינגייט. מיצרני המדרסים המובילים בארץ.
המרפאה נמצאת בחולון, רחוב יהושע רבינוביץ 58.
טלפון: 0528306095 \ 035169361
קישורים בנושא כף ברגל
קישורים בנושא מדרסים
קישורים: מדרסים לפי פתולוגיה